Barcelona un vis împlinit…

Îmi doream de mult timp să vizitez acest minunat oraş despre care auzeam mereu doar lucruri frumoase şi inedite. Aşa că după lungi aşteptări am reuşit să ajung în Barcelona.

.

Sunt atât de multe lucruri care se pot spune despre Barcelona… Chiar dacă am fost şi în alte oraşe frumoase ale Europei, nicăieri nu am văzut un asemenea amestec stilizat de epoci, culturi şi limbaje. Este locul în care fiecare îşi găseşte locul, este ORAŞUL. Una dintre cele mai iubite şi vizitate metropole europene, oraş cu ieşire la mare şi vedere la munte, Barcelona este mai mult decât orice un lăcaş al artelor, evidenţiindu-se mai ales prin construcţiile care reflectă avangarda arhitecturală.

Primul lucru care îmi vine acum în minte sunt bulevardele care pleacă din centrul oraşului spre frontul de apă. Mă plimbam cu prietenii mei pe un astfel de bulevard când dintr-o dată am auzit sunetul valurilor şi am zărit marea care era atât de aproape încât părea să invadeze oraşul. Pe faleză erau oamenii care se plimbau cu bicicletele, turişti, artişti de stradă,etc.

Totodată trebuie să vă spun că nu puteţi pleca din Barcelona fără să vizitaţi:

Sagrada Familia – simbolul Barcelonei,

Muzeul Naţional de Artă al Cataloniei, Muzeul de Artă contemporanăMuzeul MaritimCatedrala de la Seu,

El Poble Espanyol – un sat construit artificial care reproduce caracteristicile caselor tradiţionale din Spania. Satul găzduieşte şi o fundaţie socială, unde puteţi admira opere de artă interesante. Printre acestea, o colecţie de pictura care include lucrări de Miro, Picasso, Tapies şi alţi artişti spanioli şi catalani.

Palatul şi parcul Guell ( o creaţie de-a lui Gaudi) , Opera El Liceu,

FC Barcelona – fie că sunteţi un împătimit al fotbalului sau un mare iubitor de arhitectură modernă, trebuie să vizitaţi  Camp Nou, stadionul echipei FC Barcelona si una dintre cele mai mari “catedrale” ale fotbalului din Europa. FC Barcelona este singura mare echipă de fotbal europeană care nu are publicitate pe stadion şi asta datorită faptului că nu doresc să strice estetica acestei “bijuterii” a arhitecturii moderne.

Iar dacă vă faceţi probleme în legătură cu transportul sau cazarea, puteţi uita deoarece:

Există bus-urile turistice. Acest sistem de transport bifează toate punctele de interes turistic din Barcelona şi are trei rute bine stabilite, care durează între o oră şi două ore. Biletele pot fi achizţionate din staţiile de autobuz. În schimbul sumei de 20 euro pe zi sau 26 de euro pentru două zile consecutive, veţi beneficia de călătorii nelimitate şi de un ghid automat. Dacă doriţi o aprofundare a locului, aveţi libertatea să coborâţi, să vizitaţi şi să luaţi următorul bus din staţia in care aţi coborât.

În afară de busul turistic, o altă optiune vă sta la dispoziţie: cardul Barcelona. În schimbul sumei de 24 de euro pentru două zile sau 34 de euro pentru cinci zile, veţi avea acces la transport nelimitat pe mijloacele de transport în comun, intrări gratis sau reduceri la 100 de puncte de atracţie turistică, printre care unele dintre cele mai frumoase muzee ale oraşului.

În ceea ce priveşte cazarea oferta de cazare este mai mult decât variată. Puteţi alege în funcţie de propriul buget.

Dacă v-am trezit interesul acum nu mai rămâne decât să vă decideţi când vrei să plecaţi.

În  încheiere vă confesez că nu credeam că o să mă îndrăgostesc de Barcelona. Nu, nu e o poveste de amor, pentru că nu e vorba despre un catalan, ci de oraş în sine. Barcelona e o bucurie pentru ochi şi suflete.   Într-un cuvânt este un oraş SUPERB.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s