Lucrurile mărunte sunt cele care contează!

Ieri, noaptea pe la ora 1:30 am auzit un sunet ciudat venind din baie din masca unde sunt ţevile de apă. M-am dus să verific şi am văzut picuri curgând din tavan şi pe lângă ţevi. Atunci m-am gandit că poate fi vorba de două posibilităţi sau s-a fisurat ceva ţeavă sau bătrânelul de deasupra care are 90 de ani a uitat apa deschisă şi şi-a inundat baia…

Cu toată ruşinea ţinând cont de ora târzie am mers la dânsul să văd dacă nu de la el e problema. Am insistat foarte mult la sonerie însă nici un răspuns. Am coborât în casă, dar văzând că apa curge în continuare am urcat iar să fac o ultimă încercare. De data aceasta a deschis şi bănuiala mea s-a confirmat…dânsul uitase apa deschisă, soţia lui era în baie strângea apa şi el îşi cerea scuze.  Nu m-am suparat deoarece mi s-ar fi putut întâmpla şi mie ca sunt tânără dar lui… Apoi am mers acasă liniştită că s-a rezolvat.

Mare mi-a fost mirarea azi când am auzit că bătea cineva la uşă. Am deschis uşa şi era bătrânelul. A început să îşi ceară mii de scuze…Eu îi spuneam să fie liniştit că nu e nici o problemă. Cu toate acestea ochii îi deveneau umezi şi m-a întrebat cât să îmi plătească. Auzind acestea şi văzându-l mai că îmi venea să plâng însă m-am abţinut şi i-am spus din nou că e totul în regulă şi că nu trebuie să îmi dea nici un ban.  Apoi a plecat scuzându-se pentru ultima dată şi mulţumind.

Având în vedere că trăim într-o lume în care oamenii sunt atât de răi, gestul dânsului m-a făcut să îmi dau seama că mai există şi oameni buni pe lumea aceasta, oameni cărora le pasă, oameni care ştiu să îşi ceară scuze printr-o manieră atât de simplă însă care înseamnă mult pentru cei care ştiu să aprecieze lucrurile mărunte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s